Så funkar det på Högsbo leksaksbibliotek

Välkommen att besöka oss i röda stugan i Kaverös! Det går bra att pröva flera av leksakerna på plats och/eller hämta barnkläder utan att bli medlem. Om du vill låna hem leksaker behöver du teckna ett medlemskap. 2023 kostar det 100 kr per år för hushåll med en vuxen eller 250 kr för familjer med två/fler vuxna. När medlemskapet är tecknat har du tillgång till både verksamheten i vår huvudförening Torpadammens vänner samt verksamheten i Högsbo Leksaksbibliotek, där du direkt kan börja låna hem två leksaker per barn fyra veckor i taget. Självklart är du/ni även varmt välkomna att engagera er i föreningen. Vi ser gärna att vi blir fler som kan arbeta tillsammans i verksamheten.

Låneregler

Vi har några få regler som du måste följa för att ta del av leksaksbiblioteket.

Du behöver vara medlem

För att låna hem leksaker behöver du bli medlem i vår huvudförening Torpadammens vänner. Det kostar årligen 100 kr för familjer med en vuxen eller 250 kr för familjer med två eller flera vuxna.

Betala på plats eller kontakta oss via mail: leksaksbiblioteket.hogsbo@gmail.com

Låna fyra veckor i taget

Våra saker lånas ut fyra veckor i taget.

Om du önskar låna under längre tid finns det möjlighet till omlån på ytterligare fyra veckor. Kontakta oss i så fall via vår mail.

Lämna tillbaka helt och rent

Torka av med fuktig trasa innan återlämning. Meddela oss om något saknas eller har gått sönder.

En vuxen medlem ansvarar alltid för lånen.

Frågor & svar

Här är svar på några vanliga frågor om biblioteket och utlåning. Hittar du inte svar på din fråga här så är du förstås välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Vad kostar det?

Under 2023 kostar det 100:- för familjer med en vuxen och 250:- för familjer med minst två vuxna. Då ingår medlemskap i vår huvudförening Torpadammens Vänner.

Hur länge får jag låna?

Du får låna i fyra veckor med möjlighet till omlån i ytterligare fyra veckor. Kontakta oss om du vill låna om.

Vad händer om något går sönder eller försvinner?

Om något du har lånat försvinner eller går sönder, så meddela oss. Olyckor händer!

Vad händer om jag glömmer att lämna tillbaka något i tid?

Om du inte kan lämna tillbaka lånet i tid på grund av t ex sjukdom eller resa, så kontakta oss via mail. Oftast går det bra att förlänga lånet.

Om vi inte hör av dig, mailar vi en påminnelse en vecka efter sista återlämningsdatum.

Får mina barn vara på Högsbo Leksaksbibliotek utan en vuxen?

Högsbo Leksaksbibliotek är till för att barn och vuxna ska umgås tillsammans. Det går alltså inte att lämna sitt barn hos oss utan tillsyn. Det är också förälderns ansvar att se till att barnen kontinuerligt plockar undan använda leksaker.

Kan man vara på Högsbo Leksaksbibliotek utan att bli medlem?

Barn och vuxna är välkomna att tillsammans testa olika leksaker på Högsbo Leksaksbibliotek, utan att familjen är medlem. Vi har också gratis barnkläder som alla får ta med sig. Men för att låna hem leksaker måste man bli medlem.