Högsbo leksaksbibliotek

Biblioteket invigdes den 2 juli 2022 och startade då som en underavdelning till den ideella föreningen Torpadammens vänner i samarbete med Hyresgästföreningen.
Under 2023 har vi ekonomiska projektmedel från VGR:s klimatutlysning i syfte att vidareutveckla verksamheten. Målet är att under projektet köpa in och underhålla en hemsida samt hitta samarbetspartners inför den fortsatta driften av Högsbo Leksaksbibliotek.

Under hösten 2023 ingår vi nu i ett I.O.P med Socialförvaltningen Sydväst. Göteborgs stad. Detta samarbete ser vi fram emot. Tillsammans kan vi göra så mycket mer!

Fr o m december 2023 samarbetar vi med Familjebostäder i Göteborg genom att vi har ett avtal med dem om en lokal på Riksdalersgatan nära Axel Dahlströms Torg. Något vi är väldigt glada och tacksamma för!

Öppetider

Onsdagar: 15:00 - 18:00
Lördagar: 10:00 - 13:00

Ändrade öppettider hösten 2023:
Lördag 23 september: stängt. Välkommen till höstfest på Axel Dahlströms Torg istället!
Lördag 2 december: stängt. Vi flyttar till Riksdalersgatan 23. All flytthjälp är välkommen!

Hitta hit

Vi finns i den röda stugan i grönområdet mellan de gula tegelhusen på Dirigentgatan, Barytongatan och Tunnlandsgatan i Kaverös i västra Göteborg t o m onsdag 29 november. Därefter flyttar vi till Riksdalersgatan 23.

Spårvagn

Närmaste spårvagnshållplats för Riksdalersgatan är Axel Dahlströms torg. Gå sedan upp Rubelgatan och ta till vänster in på Riksdalersgatan. Våra flaggor finns utanför lokalen när vi har öppet.

Kontakta oss

Om du undrar något kan du skicka ett meddelande till oss i formuläret här nedanför. Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart som möjligt.

Du kan också skicka e-post till leksaksbiblioteket.hogsbo@gmail.com.